Increase text size Decrease text size
Green Theme Standard Black-White Theme
Childline 1098 Night & Day
Click Here To Support Childline

Open All | Close All

Latest Events
Anchorage Orphanage Case

CHILDLINE 1098 Events Click Here
 
Contact Us

CHILDLINE 1098 Service » 1098 Events » 2nd Child Sexual Abuse (CSA) Workshop » Workshop Schedule

Workshop Schedule

Over two days, six sessions will be conducted by resource persons. Tentatively, from 9 to 1, there will be two sessions and from 2 to 6:00 there will be two sessions, with two tea breaks of 15 minutes each and a 1 hour lunch break during the day.

DAY 1 (Saturday, 16th July)

Time Topic
Duration
Resource person
9:00 to 9:30 Registration 30 minutes  
9:30 to 10:00 1098 and how it works 30 minutes CHILDLINE & partner organisation
10:00 to 10:45 Child Protection and Child Rights 45 minutes Nishit Kumar, Head- Communication & Strategic Initiatives, CHILDLINE India Foundation
10:45 to 11:00 Tea break 15 minutes  
11:00 to 1:00 Understanding the issue of CSA 120 minutes Ms. Trupti Panchal, Professor- Tata Institute of Social Sciences (TISS)
1:00 to 2:00 Lunch 60 minutes  
2:00 to 3:45 Understanding the issue of CSA + Handling disclosures 75 minutes Ms. Trupti Panchal, Professor- Tata Institute of Social Sciences (TISS)
3:45 to 4:00 Tea Break 15 minutes  
4:00 to 6:00 Child Psychology 120 minutes Mrs. Jaya Aiyappa, Counselor, Women Graduates Union

DAY 2 (Sunday, 17th July)

Time Topic
Duration
Resource person
9:00 to 11:00 Communication Skills 120 minutes Shashank Gupta, Founder Director- Isra- Centre for Training & Development
11:00 to 11:15 Tea Break 15 minutes  

11:15 to 1:00

Communication Skills and Volunteer mock Sessions 105 minutes Shashank Gupta, Founder Director- Isra- Centre for Training & Development
1:00 to 2:00 Lunch 60 minutes  
2:00 to 3:30 CSA Program in schools 90 minutes CSA Project Team
3:30 to 3:45 Tea Break 15 minutes  
3:45-5:00 CSA Program in schools Rules and Regulations 75 minutes CSA Project Team

 

Donate
More